Duurzaamheid van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn duurzamer dan u misschien in eerste instantie denkt. Het kan zijn dat u kunststof niet associeert met milieuvriendelijk. Het tegendeel is echter waar! 

 

Isolatie

Kunststof kozijnen hebben een zeer gunstige isolatiewaarde. De isolatiewaarde van een kozijn wordt aangegeven aan de hand van de U-waarde, hoe lager deze waarde is, hoe beter het kozijn isoleert. Zo heeft een kunststof kozijn een veel lagere U-waarde dan bijvoorbeeld een houten of een aluminium kozijn. Wij hebben kunststof elementen met een U-waarde van 1,1 tot en met 0,8 W/m2K. Onze kozijnen behoren hiermee tot de top 3 meest isolerende elementen ter wereld.

 

Eurokozijn monteert kunststof kozijnen van Kufa Raamsystemen. Deze fabricant maakt niet alleen de mooiste kozijnen van Nederland, maar ook de best isolerende kozijnen. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van een zogeheten derde dichting, een extra rubberen bescherming in het kozijn.

 

Het uitgebreide montageproces, dat plaatsvindt onder het KOMO-keurmerk, garandeert een optimale plaatsing en aansluiting van uw kunststof kozijn en draagt zo bij aan betere isolatie van uw woning. 

 

De kunststof kozijnen zorgen ervoor dat de kou buiten wordt gehouden en de warmte binnen blijft. Zo blijft uw huis altijd lekker behaaglijk. Vergeet niet dat behalve de kou, ook geluid door kunststof kozijnen veel minder doordringt in uw woning. U zult verbaasd zijn over de rust in uw eigen huis. 

 

Eurokozijn zorgt ervoor dat de isolerende werking van uw kunststof kozijn optimaal wordt benut. 

 

Recyling

De kunststof kozijnen van Eurokozijn kunnen volledig worden gerecycled. Glas, staal en kunststof worden gescheiden en hergebruikt. Dit proces is relatief eenvoudig en kost weinig energie.

 

Gerecycled kunststof

Delen van onze kunststof kozijnen worden al gemaakt met hergebruikt kunststof. Door de unieke eigenschappen van PVC is dit eenvoudig te vermalen zonder kwaliteitsverlies opnieuw te gebruiken. Bij de productie van kunststof kozijnen is er altijd enig zaagverlies. Grote kans dat dit zaagverlies weer terugkomt in onze fabriek als nieuw kozijn.

 

Levensduur

Kunststof kozijnen hebben, mits van goede kwaliteit én goed gemonteerd, een geschatte levensduur van 75 jaar. Veel duurzamer kan niet.

 

Onderhoud

Bedenk ook eens hoeveel schadelijke stoffen er vrijkomen bij de productie van verf. Houten kozijnen hebben toch elke 3-5 jaar een nieuwe laag verf nodig. Kunststof kozijnen zijn praktisch onderhoudsvrij. Een mild sopje kunt u gebruiken om de kozijnen schoon te maken.