De monteurs van Eurokozijn

Buiten het gebruik van goed materiaal is de montage ervan het allerbelangrijkste, want een goede montage zorgt ervoor dat uw huis vrij is van tocht en vocht. Er zijn verschillende manieren van monteren van kozijnen, wij kiezen voor de manier die de beste isolatie en duurzaamheid oplevert: montage met stelkozijn volgens de KOMO-richtlijnen. 

Onze monteurs zijn niet alleen zeer ervaren met het plaatsen van kunststof kozijnen, ze kennen ook de richtlijnen van KOMO door en door. Ze werken netjes en accuraat zodat u verzekerd bent van jarenlang plezier van uw kunststof kozijnen. Onze monteurs zijn goed op elkaar ingespeeld zodat de montage spoedig verloopt. 

De voordelen van een kwalitatieve montage met stelkozijn volgens KOMO-richtlijnen zijn:

  • Hogere isolatiewaarde
  • Minder kans op lekkage in de toekomst
  • Perfecte aansluiting bouwkundig zowel als esthetisch
  • Geen pur of kit tussen het kozijn en de muur
  • 10 jaar garantie op de montage

Deze richtlijnen zijn bepaald door het KOMO, het keurmerk voor de bouwnijverheid en worden gecontroleerd door het kwaliteitszorgbedrijf KIWA.

Wanneer u een goede kwalitatieve montage toevoegt aan uw kwalitatief goede kunststof kozijnen dan bent u verzekerd van een goede isolerende aansluiting tussen het kunststof kozijn en de muur. 

 

Onderstaand een aantal regels waar onze montage aan voldoet. 

  • Een stelkozijn om het kozijn recht en waterpas te kunnen monteren.
  • Door met rubbers en comprimerende dichtingen te werken hoeft er geen kit en/of pur aan de buitenkant te worden gebruikt waardoor er een nette afwerking aan de buitenkant ontstaat.

Wat kan ik verwachten op de dag dat Eurokozijn bij mij komt monteren?

 

Op de dag van montage vertrekken de monteurs rond 7 uur van de werkplaats met uw nieuwe kozijnen. Zo zijn ze altijd op tijd bij u en kunnen ze, na een kopje koffie, direct aan de slag. 

 

Afhankelijk van het aantal kozijnen duurt montage 1 of meerdere dagen. Maar weest u gerust. Onze monteurs zorgen er altijd voor dat uw woning wind- en waterdicht is aan het eind van de dag.

 

Demontage

Het demonteren van bestaande kozijnen is een belangrijke klus en vergt nauwkeurigheid. Hoe nauwkeuriger de demontage wordt uitgevoerd, des te minder werk er besteed hoeft te worden aan onnodige reparaties.

 

Onze ervaren monteurs zorgen er voor dat uw oude kozijnen netjes worden verwijderd en worden afgevoerd in een van de aanhangers of vuilcontainers voordat de nieuwe kunststof kozijnen worden geplaatst. Een schone en opgeruimde werkvloer zorgt uiteindelijk voor net werk.

 

Montage van kunststof kozijnen

Om uw kunststof kozijnen echt tot hun recht te laten komen is een goede montage van essentieel belang.  

Eurokozijn monteert onder het KOMO Montage Certificaat. 

 

Deze richtlijnen van het KOMO, het keurmerk voor de bouwnijverheid, worden gecontroleerd door het onafhankelijke kwaliteitszorgbedrijf KIWA en SKG.

 

Het stelkozijn

Bij de montage van uw kunststof kozijn wordt allereerst het stelkozijn geplaatst. Een stelkozijn garandeert een waterdichte afsluiting tussen uw gevel en het kunststof kozijn. Door gebruik te maken van compriband en dichtingsrubbers, worden extra luchtkamers gecreëerd. Deze zorgen voor een hoge isolatiewaarde.

 

Het kozijn

Uw kunststof kozijnen worden vervolgens tegen het stelkozijn aan gemonteerd. Onze ervaren monteurs kennen de kneepjes van het vak en zijn intern opgeleid om te monteren volgens het KOMO montage certificaat. Zo kunt u er altijd van op aan dat uw kunststof kozijnen juist worden gemonteerd.

 

Het glas

Tenslotte wordt het glas geplaatst. Het glas wordt vastgezet met glaslatten. In tegenstelling tot houten en aluminium kozijnen gebeurt dat bij onze kunststof kozijnen aan de binnenzijde. Glaslatten die aan de binnenkant zitten, kunnen niet vanaf de buitenkant worden verwijderd; ook niet door leden van het inbrekersgilde. Een veilig gevoel.

 

Afwerking

Een smalle afwerklat is de meest toegepaste afwerking. Ideaal wanneer er gordijnen voor het kozijn hangen. Een brede aftimmmering is uiteraard ook mogelijk. Bij Eurokozijn bent u gegarandeerd van de juiste montage en afwerking van uw kozijnen. Wilt u meer informatie over ons montageproces? Neemt u dan gerust contact op met ons. Kijk ook eens verder op onze website bij referenties en klantfoto's om voorbeelden te kunnen zien.


Onze monteurs in actie