https://www.facebook.com/tr?id=900087260133523&ev=PageView
    &noscript=1

Telefoonnummer Eurokozijn

Gratis advies of andere vragen?

bel direct: 0255 707 846

Offerte Aanvragen

kozijn-besparing

adviesgesprek-kozijnen

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van onze veelgestelde vragen. De vragen zijn onderverdeeld in de volgende categoriën:

 • Vragen over kunststof kozijnen
 • Vragen over Eurokozijn
 • Vragen over keurmerken
 • Vragen over montage
 • Vragen over offertes
 • Overige vragen

Eurokozijn helpt u graag verder om al uw vragen te beantwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Vult u dan het formulier in of bel met 0255 707 846 en wij helpen u graag verder.

Vragen over kunststof kozijnen

Kan ik mijn kozijnen behandelen met autowax?

Autowax is in principe geschikt om PVC te behandelen. Bij kunststof kozijnen is dit dus ook mogelijk. Het is dan wel belangrijk dat het om gladde profielen gaat. Bij profielen met de zogenaamde houtnerffolie raden wij u af autowax te gebruiken. De wax hoopt zich na verloop van tijd op in de nerf, waardoor een witte vlek op de folie ontstaat.

Wij raden u daarom aan een onderhoudset te gebruiken. Deze zijn zowel geschikt voor kozijnen met als zonder folie. Onze winkel verkoopt ze.

Ik wil dat mijn kunststof kozijnen op hout lijken. Kan dat?

Eurokozijn levert kunststof kozijnen die er uitzien als de ideale houten kozijnen. Dit komt door de houtverbindingslook en het ruime assortiment houtnerffolies.

Het esthetische voordeel van traditionele houten kozijnen is de manier waarop de hoeken zijn verbonden: netjes recht op elkaar. Dit in tegenstelling tot een kunststof kozijn: deze heeft altijd een minder fraaie, maar stevige, schuine las. De houtverbindingslook lost dit op. Het kozijn wordt gemaakt met een innovatieve techniek waarbij wel de stevigheid van de las wordt gehouden, maar de schuine las als het ware onzichtbaar wordt. In plaats van de schuine las is een verbinding zichtbaar zoals men gewend is van een houten kozijn. Het HVL-kozijn wordt net als alle andere kunststof kozijnen van Eurokozijn geproduceerd onder het KOMO productiecertificaat en gemonteerd onder het KOMO montagecertificaat.

Daarnaast biedt Gealan een groot assortiment houtnerffolies. Deze folies laten uw kunststof kozijn op een echt houten kozijn lijken.

De combinatie van de HVL-verbinding en houtnerfolies zorgen ervoor dat uw kunststof kozijn niet van een houten te onderscheiden is.

Kunnen jullie echt alles leveren?

Wat betreft kunststof kozijnen kan bij Eurokozijn bijna alles. Kijkt u eens in ons grote productassortiment. Kunt u het door u gewenste product toch niet vinden? Onze adviseur helpt u graag met een oplossing.

Staan de detailleringen ook online?

Eurokozijn biedt kozijnen het liefst aan met montage. Bent u ZZP'er? Dan raden wij u aan om de kozijnen te bestellen via onze fabrikant Kufa Raamsystemen. Zij hebben ook de detailleringen online staan.

Maken jullie ook toogkozijnen?

Ja, Eurokozijn levert ook toogkozijnen. Deze toogkozijnen voldoen aan dezelfde normen als onze andere kunststof kozijnen.

Maken jullie ook hefschuifpuien?

Ja, Eurokozijn levert ook hefschuifpuien. Deze hefschuifpuien voldoen aan dezelfde normen als onze andere kunststof kozijnen.

Zijn uw kozijnen rolstoelvriendelijk?

Een standaard onderdorpel van een kunststof kozijn kan een behoorlijke drempel vormen voor iemand in een rolstoel. Daarom biedt Eurokozijn een verlaagde aluminium dorpel aan. Dit maakt onze kunststof kozijnen rolstoelvriendelijk. Deze verlaagde dorpel is als enige volledig KOMO-gecertificeerd, en kan in al onze deuren en hefschuifpuien worden toegepast.

 

Hoe zit het met: weekmakers, kleurechtheid en recycling?

De kwaliteit van kunststof kozijnen is in de afgelopen jaren erg vooruit gegaan. In geen enkel kunststof profiel van Gealan worden nog weekmakers gebruikt. Verkleuringen, veroorzaakt door weekmakers, zijn daarom verleden tijd.

Gealan gebruikt alleen kwalitatief hoogwaardige houtnerffolies. Door de hoge kleurechtheid gaan de kleuren van deze folies net zo lang mee als uw kunststof kozijnen.

De restprofielen worden door Gealan gerecycled. Deze oude profielen worden omgesmolten en verwerkt in het binnenwerk van nieuwe raamprofielen. Onze adviseur laat u graag de toepassingen van een gerecycled profiel zien.

Hoe lang is de levertijd?

Vanaf het moment dat wij de orderbevestiging binnen hebben,duurt het ongeveer zes tot acht weken voordat wij de kunststof kozijnen kunnen monteren.

Waarom veiligheidsglas?

De NEN-normering, waar Eurokozijn zicht aan houdt, schrijft voor dat er veiligheidsglas toegepast moet worden wanneer glas tot laag boven de grond komt (1,40 meter). Veiligheidsglas is gelaagd- of gehard glas. Dit glas zorgt ervoor dat wanneer het breekt, het bij elkaar gehouden wordt of uiteen valt in duizenden kleine fragmenten. Dit zorgt ervoor dat er geen scherpe randen ontstaan waar u zich aan kunt verwonden.

Soms wordt er vanwege kostenbesparing gekozen om geen veiligheidsglas te gebruiken, dus let hier goed op wanneer u een offerte aanvraagt. Om veiligheidsredenen en de richtlijnen van de KOMO gebruikt Eurokozijn altijd veiligheidsglas wanneer een raam dichter dan 1,40 meter bij de grond komt.

Waarom Gealan?

De Duitse fabrikant Gealan maakt profielen voor kunststof kozijnen. Duitsland is de bakermat van kunststof kozijnen en Gealan heeft veel ervaring met het produceren van kunststof profielen. Gealan biedt een ruim assortiment. Er is zelfs een profiel speciaal voor de Nederlandse markt. Gealan is daarnaast een innoverend bedrijf. Alle nieuwe profielseries hebben een hoge isolerende werking en voldoen al aan de kwaliteitseisen van de bouw in 2020. Er zijn maar liefst 56 verschillende kleuren voor uw kunststof kozijnen. Kleuren combineren is ook mogelijk. Wilt u dus bijvoorbeeld binnen folie crème wit en buiten folie antracietgrijs? Het is allemaal mogelijk. Deze combinatie van kwaliteit en veelzijdigheid is de reden dat Eurokozijn werkt met profielen van Gealan.

Vragen over Eurokozijn

Wat is jullie KvK-nummer?

Ons KvK-nummer is: 50723286.

Wat is jullie telefoonnummer?

Ons telefoonnummer is 0255 707 846. 

Wat is jullie rekeningnummer?

Het IBAN-rekeningnummer van Eurokozijn is IBANNL15RABO0159950651.

Zijn jullie weleens in Radar, Kassa of Opgelicht geweest?

Ja, wij zijn in februari 2015 in het programma Opgelicht geweest als deskundige. Eurokozijn werd gevraagd als expert in Kunststof kozijnen.

Tros-Opgelicht-Kunststof-kozijnen

Zijn jullie hetzelfde bedrijf als Euro kozijn techniek (Vlaardingen)?

Nee, dit is een ander bedrijf dat losstaat van Eurokozijn.

Zijn jullie hetzelfde bedrijf als Euro-Kraft, enz.?

Nee, dit zijn andere bedrijven, welke losstaan van Eurokozijn.

Verkopen jullie alleen kunststof kozijnen inclusief de montage?

In principe biedt Eurokozijn al haar kozijnen aan met montage. We kunnen ons voorstellen dat er situaties zijn waar u alleen de kozijnen geleverd wilt hebben. Wij kunnen uiteraard een offerte voor u maken exclusief montage.

Wat maakt jullie beter dan de concurrent?

We kunnen alleen voor onszelf spreken, maar wat Eurokozijn uniek maakt is dat het als een van de slechts acht bedrijven in Nederland kunststof kozijnen monteert onder het KOMO montagecertificaat. Daarnaast heeft Eurokozijn de volgende keurmerken:

Een bedrijf krijgt deze keurmerken alleen als de geleverde producten en service van hoge kwaliteit zijn. Deze kwaliteit wordt bepaald door de profielen van Gealan, de productie van onze kozijnen door Kufa Raamsystemen en de hoogwaardige montage door onze monteurs. Beide bedrijven hebben al decennia lang ervaring met kunststof kozijnen en zorgen nog steeds voor productinnovatie.

Ook is het belangrijk om te werken volgens de normen van de bouw, daarom past Eurokozijn wel altijd veiligheidsglas toe wanneer dat nodig is.

Daarnaast zijn onze medewerkers het visitekaartje van ons bedrijf, hun ervaring en kennis van het product kozijnen zorgt ervoor dat Eurokozijn de mooiste kozijnen en beste montage van Nederland heeft.

Kan ik de fabriek bezoeken?

Ja, wij laten u graag onze fabriek zien, vult u daarvoor onderstaand formulier in:

>>Ik wil de fabriek bezoeken<<

Hoe weet ik dat jullie geen oplichters zijn?

Eurokozijn heeft als een van de slechts acht bedrijven in Nederland het KOMO Montagecertificaat. U kunt zich voorstellen dat alleen betrouwbare bedrijven zo'n certificaat krijgen. Door te werken volgens de regels van het KOMO certificaat probeert Eurokozijn uw vertrouwen te verdienen.

Een goede indicatie om te kijken of u te maken heeft met een betrouwbare partner is de radartest. Via deze link gaat u naar het zoekresultaat Eurokozijn en Radar. Daarnaast heeft Eurokozijn het KOMO keurmerk op de productie en montage, het SKG keurmerk, het politiekeurmerk en het VCA bewijs

Daarnaast kunt u diverse van onze referenties bezoeken.

Mocht u toch nog vragen of twijfels hebben? Een van onze adviseurs beantwoordt graag uw vragen of bel met 0255 707 846. 

Waarom aanbetalen?

Uw kozijnen worden specifiek naar uw wensen gemaakt. Meteen na het bestellen maakt Eurokozijn diverse kosten voor uw kunststof kozijnen. Zo wordt de fabrikant betaald voor het produceren van kunststof profielen en alle kozijnen worden specifiek gemaakt voor uw woning. Dit is de reden dat wij u vragen om een aanbetaling.

Een van onze adviseurs vertelt u graag meer over onze aanbetalingen of bel met 0255 707 846.

Vragen over montage

Nemen de monteurs hun eigen brood mee?

Ja, onze monteurs hebben hun eigen brood of lunch mee. Wel lusten ze zo af en toe een lekker kopje koffie of thee.

Wat is compriband?

Compriband is een speciale cellenband die de isolerende werking van het stelkozijn vergroot. Er bestaan verschillende soorten compriband, waaronder ook KOMO-gecertificeerd compriband. Dit compriband gaat vele jaren mee en zorgt ervoor dat water en lucht niet langs het kozijn naar binnen komt.

Wat is een stelkozijn?

Een stelkozijn is een houten omlijsting van uw kunststof kozijn en zorgt ervoor dat de oneffenheden van de muur worden weggewerkt en het kozijn waterpas in de gevel kan worden geplaatst. Het compriband garandeert een lucht- en waterdichte afsluiting tussen uw gevel en het kunststof kozijn. Door gebruik te maken van 2 rijen compriband en dichtingsrubbers, worden extra luchtkamers gecreëerd. Deze zorgen voor een hoge isolatiewaarde.

Wie controleert jullie certificaten?

Welke instantie bevoegd is om dit te controleren, wordt bepaald door de overheid. Voor het KOMO certificaat is dat de onafhankelijke keuringsinstantie KIWA.

Waar kan ik zien dat jullie het KOMO certificaat voor montage hebben?

U kunt dit vinden op de website van KIWA

Wat is dat precies, monteren volgens KOMO?

Onze kozijnen worden gemonteerd volgens de richtlijnen van het KOMO Montage Certificaat. Eurokozijn is een van de acht bedrijven met het KOMO Montage Certificaat Hoe dit montageproces precies verloopt, vindt u in deze tijdlijn.

Hoe monteren jullie?

Onze kozijnen worden gemonteerd volgens de richtlijnen van het KOMO Montage Certificaat. Hoe dit montageproces precies verloopt, vindt u in deze tijdlijn.

Hoe weet ik zeker dat de monteurs bij Eurokozijn horen?

U kunt onze monteurs herkennen aan de blauwe Eurokozijn truien en jassen.

Kunnen jullie 's winters ook werken?

Ja, dat is gewoon mogelijk.

Zit er 's avonds niet een groot gat in de woning?

Nee, wij zorgen te allen tijde dat uw woning aan het einde van de dag lucht- en waterdicht is.

Krijg ik veel rommel in huis?

Nee, de kozijnen worden zorgvuldig verwijderd en afgevoerd. Natuurlijk komt er wel wat stof vrij. Dit wordt voor een groot deel opgevangen door middel van een kleed of zeil. Ook wordt bij het monteren van de kozijnen secuur gewerkt, zodat u niet in de rommel zit. U hoeft na de montage alleen nog maar even te stofzuigen. Onze monteurs werken het prettigst met ongeveer anderhalve meter werkruimte.

Hoe laat zijn de monteurs er?

Onze monteurs vertrekken rond zeven uur bij ons magazijn in IJmuiden. Al onze adressen zijn maximaal een uur rijden, ze zijn dus rond half acht à acht uur bij u. Natuurlijk zijn wij wel afhankelijk van files. Onze monteurs bellen altijd als de vertraging langer wordt dan een half uur. Hieronder vindt u een routeplanner, zo kunt u eenvoudig de reistijd tot uw woning zoeken. Meer informatie over een montagedag vindt u hier

Vragen over keurmerken

Hebben jullie het VKG Keurmerk?

Neen. Wij zijn bewust geen lid van de VKG. Het VKG Keurmerk is alleen te verkrijgen door bedrijven die zijn toegelaten als lid van de VKG door de overige verenigingsleden. 

Zijn jullie VKG lid?

Eurokozijn heeft er bewust voor gekozen geen lid te worden van de VKG. Wij zijn van mening dat een keurmerk pas echt een keurmerk is als het gedragen wordt door de hele branche en geheel gecontroleerd wordt door een onafhankelijk instituut

Eurokozijn ziet daarom geen toegevoegde waarde in het VKG Keurmerk.

Verschil tussen KOMO en VKG keur?

Wij geloven sterk in onafhankelijke keuringen en regels. De VKG keur is een keurmerk dat wordt verstrekt door een vereniging van bedrijven in de kunststof kozijnen branche. Deze bedrijven bepalen dus zelf de regels van het keurmerk en hoe vaak er gecontroleerd wordt.

Het KOMO keurmerk wordt niet door een vereniging, maar door een onafhankelijke stichting uitgegeven. De overheid houdt toezicht op deze onafhankelijke stichting.  

Eurokozijn heeft dan ook gekozen om te werken volgens de strenge eisen en regels van het KOMO certificaat.  Er zijn slechts 8 bedrijven in Nederland die voldoen aan de strenge richtlijnen van KOMO en het certificaat hebben.  http://www.komo.nl/beoordelingsrichtlijn/montage-van-kunststofgevelelementen (Eurokozijn is opgenomen als EKN Diensten)

Wat is een BRL?

Om te voldoen aan een KOMO-certificaat moet worden voldaan aan de BRL. Een BRL is een beoordelingsrichtlijn. In een beoordelingsrichtlijn zijn alle beoordelingseisen, procedures, rapportageverplichtingen eisen van certificatie-instellingen, uitgangspunten voor verificatie en eisen voor de inhoud van de kwaliteitsverklaring opgenomen.

De BRL’en worden regelmatig vernieuwd om zo te voldoen aan de wensen en eisen van de tijd. 

Zijn al die keurmerken wel betrouwbaar?

Al onze keurmerken worden gecertificeerd door onafhankelijke keuringsinstanties. Deze instanties hebben geen aandeel of belang in het bedrijf Eurokozijn. Daarnaast zijn de certificaten strenger dan de huidige wetgeving. Dit bij elkaar maakt onze certificaten betrouwbaar.

Wat houdt SKG in?

SKG is de stichting kwaliteit gevelbouw, dit is een onafhankelijke stichting die onder andere producten certificeert. SKG is bekend van de certificering van sloten. Zo laat het SKG certificaat zien of hang- en sluitwerk voldoet aan de Nederlandse eisen en voldoende inbraak werend is. Door middel van steekproeven wordt deze kwaliteit getest.

In totaal zijn er drie sterren te verdienen.

 • 1 SKG ster: standaard inbraak werend
 • 2 SKG sterren: zwaar inbraak werend
 • 3 SKG sterren: extra zwaar inbraak werend

Om te voldoen aan het politiekeurmerk heeft een kunststof kozijn twee of drie sterren hang- en sluitwerk nodig. Eurokozijn levert al haar producten volgens het politiekeurmerk. 

Wat houdt het politiekeurmerk in?

Het Politiekeurmerk wordt gegeven aan producten die voldoen aan de eisen die de politie stelt met betrekking tot inbraakveiligheid. Alle eisen leest u op deze website van het Politiekeurmerk. Vooral goed hang- en sluitwerk is van goed belang, al het hang- en sluitwerk moet minimaal SKG** of SKG*** hebben. Alle producten van Eurokozijn hebben het Politiekeurmerk en SKG** of SKG***.

Wie certificeert Eurokozijn?

De overheid bepaalt welke instanties bevoegd zijn om bedrijven te certificeren. Voor het KOMO-certificaat is dat onder andere de onafhankelijke keuringsinstantie KIWA. KIWA certificeert Eurokozijn.

Wat is het verschil tussen het KOMO procescertificaat en het KOMO montagecertificaat?

Het KOMO procescertificaat betekent dat de kunststof kozijnen zijn geproduceerd volgens de regels van het KOMO. Dit garandeert echter geen goede montage.

Hiervoor is het KOMO montagecertificaat. Slechts acht bedrijven in Nederland hebben dit certificaat. Waaronder Eurokozijn. Dit certificaat biedt garantie dat de kunststof kozijnen ook volgens de regels van het KOMO worden gemonteerd. Dit zijn de strengste regels en de plaatsing voldoet daarmee ook direct aan het bouwbesluit.

Wat houdt KOMO in?

Het KOMO keurmerk is een onafhankelijk keurmerk waarvoor de regels zijn vastgelegd in een zogenaamde Beoordelingsrichtlijn (BRL). Voor Eurkozijn is dat bijvoorbeeld de BRL 709 (Montage van Kunststof gevelelementen). Iedereen die voldoet aan de regels van het BRL kan het KOMO certificaat voor die betreffende BRL krijgen

De overheid ziet hier op toe via enkele daartoe bevoegde keuringsinstanties. Eurokozijn wordt bijvoorbeeld gecontroleerd door de KIWA.

Vragen over offertes

Heeft de adviseur een kozijn mee?

Onze adviseur heeft altijd een montagehoek mee. Hier ziet u hoe onze kozijnen eruit zien en weet u meteen hoe onze kozijnen gemonteerd worden. 

Kan ik mijn offerte gewoon nog wijzigen?

Ja, u kunt de offerte gewoon nog wijzigen. Een van onze adviseurs helpt u hier graag mee. 

Kan ik referenties bezoeken?

Ja, wij respecteren de privacy van onze klanten, daarom hebben we met een aantal klanten afgesproken om hun woning als referentie te gebruiken. Vraagt u een van onze adviseurs naar adressen bij u in de buurt. Ook online kunt u onze referenties bekijken in onze landkaart en vindt u reviews van klanten.

Hoe weet ik zeker dat de adviseur bij Eurokozijn hoort?

Onze adviseur heeft altijd een visitekaartje van Eurokozijn mee. Daarnaast vertellen wij altijd welke adviseur bij u langs komt. U vindt onze adviseurs ook op onze website.

Komen jullie ook 's avonds voor een adviesgesprek?

Ja, onze adviseurs komen ook ’ s avonds langs. Vraag hier een adviesgesprek aan. 

Kunnen jullie niet gewoon een kozijn offreren?

Bijna alle woningen en kozijnen zijn verschillend, daarom werkt Eurokozijn het liefst met een adviesgesprek. Het is het van belang om de woning en de gevel goed te kunnen bekijken, voordat wij een kozijn calculeren.

Waarom een adviesgesprek?

Wij werken het liefst met een adviesgesprek. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in kunststof kozijnen en wij zijn er van overtuigd dat goed naar uw wensen luisteren een product oplevert dat perfect aansluit bij uw wensen. Zo bent u als klant dus meer tevreden. Onze deskundige en ervaren adviseurs zijn volledig bekend met de mogelijkheden én onmogelijkheden van kunststof kozijnen en kunnen u daarom goed adviseren over de beste oplossing voor uw situatie. Elk huis heeft tenslotte zijn eigen mogelijkheden.

Het adviesgesprek is geheel vrijblijvend en op een doordeweekse dag en tijd dat het voor u uitkomt. Dus 's morgens, 's middags of ’s avonds. Een rondleiding door de fabriek is op afspraak ook in het weekend mogelijk. Onze adviseur neemt ruim de tijd om te luisteren naar uw kozijnwensen en adviseert u over de mogelijkheden van Eurokozijn. Vervolgens zal de adviseur de kozijnen opmeten en de maten doorgeven aan onze calculatie-afdeling. U ontvangt binnen drie dagen van ons een offerte. Onze adviseur zal contact met u opnemen om de offerte samen met u door te nemen. Zo krijgt u antwoord op al uw vragen en weet u precies hoe onze prijsopgave tot stand is gekomen. 

De voordelen

 • Geheel vrijblijvend en kosteloos.
 • Een gedegen advies van onze ervaren adviseurs, dat perfect past bij uw wensen en woning.
 • Meteen de juiste informatie voor een goede en gedetailleerde offerte.
 • Een eerste kennismaking met u en Eurokozijn.
 • Binnen drie dagen een offerte die past bij uw wensen.

Overige vragen

Leveren jullie door het hele land?

Eurokozijn monteert in een gebied van 80 kilometer om IJmuiden en door heel Nederland voor grotere projecten zoals VvE’s. Onze adviseurs vertellen u hier graag meer over.

Repareert u ook kozijnen?

Onze core business is het verkopen en monteren van nieuwe kunststof kozijnen. Mocht er onverhoopt toch iets met uw kozijnen zijn, dan hebben wij een servicedienst beschikbaar (ook al zijn de kozijnen niet door Eurokozijn geplaatst).

Kan ik een kunststof kozijn in een bestaand houten kozijn krijgen?

Een kunststof kozijn kan in een houten kozijn worden gemonteerd, maar dit voldoet niet aan de richtlijnen van het KOMO certificaat. Dit komt omdat het oude houten kozijn mogelijk gaan rotten. Soms is het echter vanwege de constructie van de woning niet mogelijk om het houten kozijn te vervangen en moet een kunststof kozijn in een bestaand kozijn worden gemonteerd. Om dan toch een kwalitatief hoogwaardige montage te kunnen garanderen, wordt het oude houten kozijn bedekt met kunststof. Vervolgens wordt het kunststof kozijn daarin gemonteerd. 

Mijn ramen zijn beslagen, is mijn ruit lek?

In de meeste gevallen is uw ruit niet lek Door de hoge isolerende werking van ons HR++ glas kunnen de ruiten ’s ochtends beslaan vanwege het grote temperatuurverschil tussen binnen en buiten. Dit trekt vanzelf weer weg. Uw ruiten zijn dan dus niet lek, maar dit is een bewijs van goede isolatie. Beslaat uw ruit vaker of constant, of zit de condens tussen het glas? Belt u dan met een van onze adviseurs.