https://www.facebook.com/tr?id=900087260133523&ev=PageView
        &noscript=1

Telefoonnummer Eurokozijn

Gratis advies of andere vragen?

bel direct: 0255 707 846

Offerte Aanvragen

kozijn-besparing

adviesgesprek-kozijnen

Timeline

Montageproces

De kwaliteit van de montage is minstens zo belangrijk als de kwaliteit van de kozijnen zelf. De juiste montage heeft niet alleen een positieve invloed op de levensduur van uw kozijnen, maar ook op de waarde van uw woning. 

Eurokozijn monteert als 1 van de 6 bedrijven in Nederland onder het KOMO montage certificaat en garandeert daarmee een kwalitatief hoogwaardige montage. Het KOMO certificaat is het keurmerk voor de bouwnijverheid en wordt gecontroleerd door het onafhankelijke kwaliteitszorgbedrijf KIWA en SKG. Door te monteren onder het KOMO certificaat bent u gegarandeerd dat het kunststof kozijn goed aansluit op de gevel. Zo heeft u geen last  van tocht en wordt de isolerende werking van het kunststof kozijn optimaal benut. 

Graag lichten wij de stappen van ons montageproces toe. 

Montageproces

2221-040

Het demonteren van bestaande kozijnen is een eenvoudige klus, maar vergt nauwkeurigheid. Hoe nauwkeuriger de demontage wordt uitgevoerd, des te minder werk er besteed hoeft te worden aan onnodige reparaties.

Onze ervaren monteurs zorgen er voor dat uw oude kozijnen netjes worden verwijderd en worden afgevoerd in een van de aanhangers of vuilcontainers voordat de nieuwe kunststof kozijnen worden geplaatst. Een schone en opgeruimde werkvloer zorgt uiteindelijk voor net werk.

Om uw kunststof kozijnen echt tot hun recht te laten komen is een goede montage van essentieel belang. U kunt de beste kunststof kozijnen kopen, maar zonder een kwalitatief goede montage komt een goed isolerend kunststof kozijn niet tot zijn recht. Vaak wordt er op de montage bezuinigd, wat uiteindelijk tot duurkoop zal leiden. U kunt het een beetje vergelijken met soep eten met een vork.

Een montage volgens de richtlijnen van KOMO, in combinatie met een kwalitatief hoogwaardig kozijn verzekert u van een goede isolerende werking van uw kunststof kozijn.

Eurokozijn monteert onder het KOMO Montage Certificaat. Dit certificaat garandeert dat het kunststof kozijn goed aansluit op de gevel en dat u geen last krijgt van tocht en houtrot. Kunststof kozijn met stelkozijn

Deze richtlijnen van het KOMO, het keurmerk voor de bouwnijverheid, worden gecontroleerd door het onafhankelijke kwaliteitszorgbedrijf KIWA en SKG. 

Het stelkozijn

Bij de montage van uw kunststof kozijn wordt allereerst het stelkozijn geplaatst. Een stelkozijn garandeert een lucht- en waterdichte afsluiting tussen uw gevel en het kunststof kozijn. Door gebruik te maken van 2 compribanden en dichtingsrubbers, worden extra luchtkamers gecreëerd. Deze zorgen voor een hoge isolatiewaarde.

Het kozijn

Stelkozijn met compriband

Uw kunststof kozijnen worden vervolgens tegen het stelkozijn aan gemonteerd. Onze ervaren monteurs kennen de kneepjes van het vak en zijn intern opgeleid om te monteren volgens het KOMO montage certificaat. Zo kunt u er altijd van op aan dat uw kunststof kozijnen juist worden gemonteerd.

Het glas

Tenslotte wordt het glas geplaatst. Het glas wordt vastgezet met glaslatten. In tegenstelling tot houten en aluminium kozijnen gebeurt dat bij onze kunststof kozijnen aan de binnenzijde. Glaslatten die aan de binnenkant zitten, kunnen niet vanaf de buitenkant worden verwijderd; ook niet door leden van het inbrekersgilde. Een veilig gevoel.

Bij mooie kunststof kozijnen hoort een mooie afwerking. Eurokozijn biedt standaard drie typen afwerking aan, maar u kunt deze ook volledig naar wens invullen.

  1. Een korte afwerklat. Dit is de meest toegepaste afwerking. Ideaal wanneer er gordijnen voor het kozijn hangen.
  2. Een dagkant van kunststof. Wordt veelal toegepast wanneer de dagkanten van de muur al met hout bekleed zijn.
  3. Een dagkant inclusief architraaf. Wordt veelal toegepast om de bestaande houten architraaf te vervangen en zo 1 geheel te laten vormen met het bestaande kozijn.

Bij Eurokozijn bent u gegarandeerd van de juiste montage en afwerking van uw kozijnen. Daarnaast bieden wij een onderhoud set aan waarmee u één keer per half jaar uw kozijnen kunt onderhouden. Wilt u meer informatie over ons montageproces? Neemt u dan gerust contact op met 1 van onze adviseurs.