Ramen

Zoveel wensen, zoveel ramen. Of u nu een vast-, val-, draai- of draaikiepraam wilt, bij Eurokozijn is alles mogelijk. Voor iedere toepassing hebben wij het juiste raam en wij adviseren u hier graag in. Elk huis heeft namelijk zijn eigen uitstraling en daar horen ook het juiste type ramen bij. Ramen die mooi zijn maar bovenal functioneel. 

tuimelraam

Tuimelramen worden veelal toegepast als het glasoppervlak groot moet zijn, maar het te groot wordt voor een standaard draai(kiep)raam. Ook is een tuimelraam een oplossing voor een situatie waar er te weining ruimte is voor een draairaam.

draaikiepraam

Bij een kunststof draaikiepraam of draaikipraam is het altijd mogelijk om uw woning voldoende te ventileren zonder dat het raam geheel geopend hoeft te worden.

draairaam

Een draairaam kan zowel binnendraaiend als buitendraaiend worden geproduceerd en zorgt net als een draaikiepraam voor voldoende ventilatie in uw woning. 

valraam

Het valraam is een naar binnenvallend raam, dat vaak wordt gebruikt voor de wat kleinere ramen.

vast-raam

Een vastraam is een raam dat niet open kan en opgebouwd is uit glas in een kader. Het lijkt dus wel of het een raam is dat open kan, maar het draaiende deel zit vast. Het is een van de meest eenvoudige vormen van een kunststof kozijn, omdat er geen draaiend deel in zit. In heel veel gevallen is een vastraam een prima oplossing als niet alle ramen open kunnen, maar er wel de uitstraling van een draaiend deel nodig is.

uitzetraam

Het uitzetraam is een naar buitendraaiend raam, dat vaak wordt gebruikt voor de wat kleinere ramen. Door het gemak heeft een draaikiepraam in principe de voorkeur, omdat het glasoppervlak bij een uitzetraam minder groot kan zijn. Toch kan het esthetisch een goede oplssing zijn.

imitatie-schfuifraam

Het traditionele schuifraam geeft een prachtige look and feel aan uw woning. Schuiven is mischien wel de oudste manier om een raam te kunnen openen, maar tegenwoordig kan het veel praktischer met een draaikiepraam: 100% de uitstraling en 100% gemak.