https://www.facebook.com/tr?id=900087260133523&ev=PageView
        &noscript=1

Telefoonnummer Eurokozijn

Gratis advies of andere vragen?

bel direct: 0255 707 846

Offerte Aanvragen

kozijn-besparing

adviesgesprek-kozijnen

Duurzaamheid van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn duurzamer dan u misschien in eerste instantie denkt. Het kan zijn dat u kunststof niet associeert met milieuvriendelijk. Het tegendeel is echter waar!

Recyling

De kunststof kozijnen van Eurokozijn kunnen volledig worden gerecycled. Glas, staal en kunststof worden gescheiden en hergebruikt. Dit proces is relatief eenvoudig en kost weinig energie. 

Gerecycled kunststof

Delen van onze kunststof kozijnen worden al gemaakt met hergebruikt kunststof. Door de uniek eigenschappen van PVC is dit eenvoudig te vermalen zonder kwaliteitsverlies opnieuw te gebruiken. Bij de productie van kunststof kozijnen is er altijd enig zaagverlies. Grote kans dat dit zaagverlies weer terugkomt in onze fabriek als nieuw kozijn.

Levensduur

Kunststof kozijnen hebben, mits van goede kwaliteit én goed gemonteerd, een geschatte levensduur van 75 jaar. Veel duurzamer kan niet.

Onderhoud

Bedenk ook eens hoeveel schadelijke stoffen er vrijkomen bij de productie van verf. Houten kozijnen hebben toch elke 3-5 jaar een nieuwe laag verf nodig. Kunststof kozijnen zijn praktisch onderhoudsvrij. Een mild sopje kunt u gebruiken om de kozijnen schoon te maken.

Isolatie

Kunststof kozijnen zijn keer op keer winnaar als het gaat om warmte isolatie. Door gebruikt te maken van meerdere kamers in het profiel worden buffers gecreëerd van stilstaande lucht. En niks isoleert zo goed als stilstaande lucht.